Det du inte vill veta – om vem som blir framgångsrik!

Tror du att det bara är din kompetens som är avgörande för hur framgångsrik du blir? Visst önskar vi att det är vår kompetens, prestation och vårt resultat som ligger till grund för uppskattning, belöning och/eller befordran. Tyvärr visar det sig att så är inte alltid fallet….

En ERIK har 50 procents större chans att komma på arbetsintervju än en Hassan….

En forskningsstudie visade att LÅNGA MÄN har högre status på jobbet och större sannolikhet att lyckas som chefer….

Nu visar en ny undersökning att din röst påverkar i hög utsträckning. En studie av 800 vd:ar visade att män med MÖRKARE RÖST oftare var chefer för större organisationer – och självklart hade högre lön.…

Forskarna är inte klara över sambandet, men tror att män med mörka röster uppfattas som tydliga ”alfahannar” och räknas som mer framgångsrika i den biologiska konkurrensen – allt enligt evolutionsteorin.

Självklart är det inte så på alla arbetsplatser. Men enligt forskning och statistik finns dessa inslag och tendenser i alltför hög grad.

Ta gärna på dig ”glasögonen” och se om du ser det studierna visar. Gör gärna frågan synlig, reagera, diskutera och agera!

Om du är i en ledande position med möjlighet att belöna och/eller befordra dina medarbetare – ta dig gärna tid att reflektera. Om du tänker på de medarbetare och ledare du har omkring dig…. Ligger det något som helst i studien? Är du en av dom som trillar dit och belönar svenska män, långa män eller män med mörk röst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*