Gruppcoaching för chefer

Det kan vara ensamt att vara chef

Chefer saknar att kunna ventilera ledarskapsfrågor, stress och personalfrågor med andra ledare. Många chefer berättar om en rädsla för att blotta sig inför kollegor på samma nivå. De delar budget och konkurrerar i viss mån. För att inte riskera att bli ifrågasatt som chef håller de tyst om svåra frågor internt. Eller så letar de på egen hand upp stödpersoner utanför arbetsplatsen. Allt enligt en avhandling från Linköpings Universitet.

Utvecklas tillsammans med andra chefer

Som chef kan det ibland kännas ensamt. När frågor ska lösas, beslut ska fattas och problem ska hanteras kan det vara skönt att kunna bolla med andra chefer – hur tänker de, har de varit med om liknande situationer? Gruppcoaching ger möjlighet att lyfta frågor man går och funderar på, egna tankar och känslor, och få hjälp att komma ett steg vidare i utvecklingen genom utvecklande frågor och delande av erfarenheter i gruppen.

Hur går det till?

Vi är en grupp på ca 5-8 personer som träffas en gång i månaden. Varje tillfälle är 2 timmar och 15 minuter, vilket inkluderar en stund för frukost. Under gruppcoachingen tar deltagarna upp de frågor de önskar lyfta. Övriga stöttar genom att ställa frågor, dela med sig av egna erfarenheter och funderingar. Utifrån våra samtal kompletterar jag med relevanta teorier och modeller och ställer coachande frågor.

När?

Kl 7.30-9.45
Datum ca en gång i månaden enligt gruppens önskemål.
Startar när en grupp blir full.

Var?

I Göteborgsområdet.

Investering

8.800 kr inkl 8 tillfällen gruppcoaching, kursmaterial och frukost. Exkl moms.

Mervärde

Som deltagare har du möjlighet att kontakta mig mellan tillfällena om du känner behov av att bolla en knivig fråga med någon utanför din egen organisation. Du får ju också ett nätverk med andra chefer i närområdet som kan stödja varandra, även när gruppcoachingen är avslutad.

Spelregler

Tillsammans i gruppen sätter vi våra spelregler för det klimat vi önskar vid våra sammankomster. En kultur som är stödjande och trygg. Punkten förtrolighet, dvs det som sägs i gruppcoachingen stannar där, är en självklar punkt.

Handledare

Monica Utterdahl, har en bakgrund som bl a ledarutvecklare, HR-chef och marknadschef och driver sedan 2007 Utterdahl Management AB.

Röster om Monica

”Mycket professionell och god handledning! Imponerande!”
”Monica har en förmåga att få gruppen att ge så mycket och att känna sig trygga.”
”Monica är kunnig, mjuk och bra på att fånga upp och föra tillbaka fokus i diskussioner.”

Anmälan

Välkommen att anmäla ditt intresse. När en grupp blir full kontaktar jag er som är anmälda för att tillsammans boka datum mm.

Varmt välkommen att höra av dig så berättar jag mer om gruppcoaching för chefer!