Läromästare finns överallt!

Jag var så irriterad på Barbro, tyckte hennes ego räckte för två. Vem var hon som tyckte hon var så märkvärdig? Och ta så mycket plats? För att inte tala om hur irriterad jag var på Christer, han ville så gärna ha en partner och kollega – men ville bestämma allt själv. Jag minns också Ann-Britt, Mats och Tobias…och några till…. som väckt irritationen hos mig. Jag har ägnat mycket tid åt att fundera, diskutera och fördöma deras tillkortakommanden. Tills jag kom på att det handlar inte alls om dom… Det handlar om mig…

Om mig? Ja, om mig!

Att jag inte känner mig tillräckligt betydelsefull, kompetent, omtyckt eller något annat som jag vill känna mig. Eftersom sanningen inte finns om Barbro, Christer och de andra – det finns säkert människor som tycker helt annorlunda om dessa människor.

Det handlar om mina egna brister och tillkortakommanden. Att andra människor triggar negativa känslor i mig. Jag brukar berätta om Dalai Lama som menar att vi ska vara tacksamma för våra motståndare och fiender – för de är våra bästa läromästare. Så lätt att säga….. Men så fantastiskt när det funkar.

Tänk – livet är fullt av läromästare! Då och då träffar vi på människor och situationer som väcker våra triggers. Att då ta tillfället att vända sig inåt och fundera över sig själv för att öka självinsikten är väldigt spännande. Vilken upptäcktsresa! Den egna livskartan blir allt tydligare och tydligare…. Väven vävs tråd för tråd.

Giv mig styrka att orka – och våga – vända mig inåt nästa gång mina triggers går igång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*