Ledaren är inte ensam

Som ledare känner du förhoppningsvis lust, energi och motivation att leda gruppen mot uppsatta mål! Är du ny som ledare känner du förmodligen extra engagemang och inspiration.

Kanske känner du dig även överväldigad av allt ansvar? Hur ser du egentligen på din nya roll? Det finns en risk att ledaren tar på sig för stort ansvar och tror att han/hon ska leva upp till orimliga krav. När medarbetare listar önskvärda egenskaper hos en ledare blir det lätt en överman/kvinna som beskrivs. Det är viktigt att inse att dessa perfekta ledare inte existerar.

Det finns också en risk att ledaren tar på sig hela ansvaret själv – ansvaret att leda gruppen framgångsrikt mot vision och uppsatta mål. Visst är det ledarens ansvar – men se upp! Detta ansvar måste delas med gruppen! Det finns inga ledare som klarar av att nå målen om inte medarbetarna är med på tåget!

För att gruppen ska kunna och vilja ta ansvar för sitt och gruppens resultat krävs både kunskap och motivation. Har gruppen den grundläggande kunskap de behöver i t ex gruppdynamik, feedback, konflikthantering eller målstyrning?

Vi förväntar oss att de kockar, piloter, läkare, taxichaufförer, IT-tekniker, meteorologer, lärare, bilmekaniker mm som vi kommer i kontakt med är kunniga inom sina områden. När vi sätter ihop grupper tror vi många gånger att det ska fungera utan utbildning och kunskap. En märklig logik kan jag tycka.

När vi sätter ihop grupper är förhoppningen att synergi ska uppstå, att gruppen tillsammans ska prestera bättre än enskilda medarbetare kan själva. Tyvärr visar det sig att det ganska ofta inte är fallet. Grupper behöver få stöd i sin utveckling. Och detta innebär också ett gott stöd för ledaren.

PhD Susan A Wheelan skriver i sin bok Att skapa effektiva team:

”- Om inte samtliga medlemmar arbetar för att gruppen ska lyckas, kommer den inte att göra det. Ledare och medlemmar måste alla sätta ner årorna i vattnet och ro i samma riktning för att nå gruppens mål. Ingen får vara åskådare i utvecklandet av gruppen.”
Som ledare är du inte ensam. Du har en hel grupps potential att tillgå!

Hur stor del av potentialen ligger och väntar på att få utlopp? Vad behöver gruppen för att kanalisera sin energi?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*